NÁKUP NA RYBY    Levněji než jinde! 

Úvod » Stojany, tripody, vidličky » Daemons - Daemons držák signalizátoru záběru DSZ-01


        

Daemons - Daemons držák signalizátoru záběru DSZ-01

img

 

Číslo produktu: D10008
Výrobce: Daemons
naše cena bez DPH : 510 Kč (20 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
618 Kč (24 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

Tento univerzální držák signalizátoru záběru DAEMONS (dále jen DSZ) je vyrobený v České republice kompletně z nerezové oceli, aby byla zajištěna jeho dlouhodobá životnost a funkčnost. Jeho konstrukce umožňuje využití pro naprostou většinu v současnosti prodávaných sumcových, ale i jiných typů prutů. DSZ je konstruován tak, aby ho bylo možné uchytit na všechny držáky sumcových prutů DAEMONS, které mají standartně implementované kovové úchyty pro tento držák (např. DPSD-750-03, DPSD-750-03_SR apod).


Jeho uchycení k držáku je zajištěno pomocí šroubu s metrickým závitem M6 nebo M8. Tyto šrouby s plastovou hlavou upravenou pro snadnější dotahování pouze rukou jsou součástí této sady DSZ.


Sestavení a použití DSZ:


1. Před samotnou montáží DSZ nejprve umístíme držák sumcových prutů DAEMONS (není součástí této dodávky – je nutné ho zakoupit zvlášť) zapíchnutím do země na požadovaném místě lovu tak, aby byl dostatečně hluboko v zemi a při záběru nemohlo dojít k jeho „vyvrácení“. Pevnost uchycení držáku vyzkoušíme silným tlakem na horní část držáku sumcových prutů ve směru tlaku při případném záběru. Pokud držák sumcových prutů nebude dostatečně pevně uchycený vzemi, mohlo by při lovu dojít k jeho vyvrácení a pádu prutu.


2. Rameno DSZ č. 3 upevníme ke kovovému úchytu č.1 na držáku sumcových prutů DAEMONS. K jeho upevnění použijeme šroub M8 (M6) s plastovou hlavou – šroub prostrčíme otvorem v úchytu č. 1, přiložíme rameno DSZ č. 3, šroub zašroubujeme do závitu a lehce dotáhneme tak, aby bylo možné ramenem lehce pohybovat kolem osy šroubu nahoru a dolů.


3. Na rameno č. 4 nasuneme pohyblivý čep s okem č. 5 a i s tímto nasazeným čepem zasuneme do otvoru na konci ramena DSZ č. 3. Zasunuté rameno lehce zajistíme proti pohybu šroubkem M5 s plastovou hlavou na čepu ramena č. 3.


4. Na oko pohyblivého čepu č. 5 pomocí karabinky nacvakneme gumové lano č. 6 a jeho druhý konec opět pomocí karabinky nacvakneme na oko na těle držáku sumcových prutů č. 2.


5. Do čepu na konci dlouhého ramene č. 4 nasuneme krátké rameno č. 7, které má na druhém konci čep s univerzálním závitem W3/8“ pro zašroubování samotného signalizátoru záběru. Toto rameno č. 7 opět lehce zajistíme proti pohybu šroubkem M5 s plastovou hlavou.


6. Do univerzálního závitu W3/8“ na krátkém rameni č. 7 našroubujeme signalizátor záběru (není součástí této dodávky, je nutné zakoupit zvlášť) a zajistíme jeho polohu kontramaticí tak, aby do něj bylo následně možné vložit rybářský prut.


7. Nyní již vložíme rybářský prut do sumcového držáku prutu DAEMONS a provedeme samotné nastavení DSZ. Povolíme všechny tři šroubky M5, aby se jednotlivé čepy ramen mohly po sobě volně posouvat. Signalizátor záběru umístíme na prut do požadované polohy (tak aby byl vlasec nebo pletenka na rolně signalizátoru záběru). Prut musí být vložen do signalizátoru záběru stejně jako např. při umístění prutu v klasickém stojanu se signalizátorem záběru. Po jeho umístění do požadované polohy opět dotáhneme všechny tři šroubky M5, abychom zajistili polohu ramen. Polohu celého ramene DSZ zafixujeme pomocí pohybu čepu s okem č. 5 směrem nahoru tak, aby se gumové lano vyplo, ale nenatahovalo. Při správném sestavení DSZ je prut umístěný standartně v signalizátoru záběru, který na něj pomocí gumového lana přiléhá.


Nyní by mělo být vše připravené k lovu. Správné sestavení DSZ a umístění signalizátoru vyzkoušíme tak, že prut vyjmeme z držáku sumcových prutů a opět ho vložíme zpět. Vlasec nebo pletenka prutu by se měla dotýkat rolny v signalizátoru záběru a při pohybu vlasce by měl signalizátor záběru tento pohyb akusticky nebo vizuálně signalizovat (v závislosti na typu a funkcích samotného signalizátoru záběru).


Gumové lano potom při správném nastavení DSZ zajišťuje, aby při záběru lovené ryby, která způsobí rychlé a silné vypnutí vlasce nebo pletenky došlo k propružení celého ramene DSZ a tím nedošlo k poškození rolny signalizátoru záběru nebo přímo celého signalizátoru záběru.


Doufáme, že tento univerzální držák signalizátoru záběru, stejně jako další vysoce kvalitní výrobky DAEMONS vyrobené kompletně v České republice Vám dopomohou k ulovení vysněných kapitálních úlovků!


Petrův zdar!

OGQ0O
Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: